UV222 – Underlättar för sport och underhållning runt om i världen

Realtidsskydd mot virus och bakterier

UV222™ lampor är det främsta alternativet för direktverkan mot virus och bakterier i befolkade utrymmen, och det naturliga valet för att minimera risken för spridning av infektioner inomhus. Vi har hjälpt till att skydda sammankomster, inklusive några av de största sportevenemangen i världen. Våra flexibla lösningar passar alla typer av turneringar och framträdanden.

Våra Far UV-C-lampor med patenterat filter förstör mikroorganismer på ett säkert sätt, vilket innebär att desinfektionen pågår kontinuerligt utan att skada människorna i lokalen. Denna unika metod för smittsäkring är mycket lämplig för stora folkmassor. Det skyddar idrottare och publik från potentiella infektionskällor, och låter dem fokusera på det som verkligen betyder något.

Sportevenemang

De senaste två åren, i och med pandemiutbrottet, har spelare alltmer isolerats i ”biobubblor” för att skydda dem från omvärlden. Detta gjordes för att kunna återuppta sportevenemang i kontrollerade miljöer och därigenom begränsa smittspridningen. Det förhindrade dock inte att utbrott bland idrottarna förekom när infektionen nådde spelartrupper.

Ett exempel är handbolls-EM 2022. Alla utom ett lag hade covid-19-virus som spreds bland spelarna. Några av lagen påverkades till den grad att deras deltagande var i fara. Det enda laget som klarade sig från infektioner var Danmark – det enda laget som också skyddades av UV222 från UV Medico.

Nyckeln är kontinuerlig desinfektion av områden där människor vistas. Danmarks lag lyckades med detta genom UV222 lampor på bärbara fästen i alla delade områden. Eventuella smittämnen eliminerades säkert, utan att nå laget. Tack vare det unika filtret som blockerar skadliga våglängder avger våra lampor ljus på maximalt 222nm, vilket effektivt dödar virus och bakterier utan att skada mänsklig vävnad. Inte ens en infekterad spelare, som fått infektionen hemma och kom in i truppen halvvägs in i turneringen, spred smittan vidare i laget, eftersom UV222 fortsatte att lysa på den danske spelaren.

Våra UV222-lampor har även hjälpt till att skydda andra lag mot infektionsspridning, till exempel under UEFA Futsal Euro 2022 och Vinterolympiaden i Beijing 2022.

Teater- & konsertframträdanden

Trånga inomhusplatser, som teatrar, är högriskområden för spridning av luftburna smittor. Att förbjuda samlingsevenemang var en av de första åtgärderna som de flesta länder vidtog under pandemin. Det som gör inomhusutrymmen så farliga är att virus i utandningsluft kan ackumuleras och infektera folk runtomkring, även dem inte har direktkontakt med en smittad person. 

Samma risk gäller för biografer och konserthus. Många av de nuvarande UV-C-installationerna på dessa platser ger inte kontinuerlig desinfektion i realtid under föreställningar, detta på grund av att man använder en våglängd på UV-ljuset som tränger igenom mänsklig hud.

Det absolut unika med UV Medicos UV-C-lösningar är det patenterade filtret som blockerar skadliga våglängder av UV-ljus. UV222-lampor avger ljus som inte överstiger 222 nm, och är därigenom inte skadligt för den mänskliga huden. Detta innebär möjlighet till en kontinuerlig desinfektion av luft och ytor under shower.

Våra lampor kan användas för att skydda publiken oavbrutet, under hela evenemang. I april 2022 installerades UV222-lampor på Rialto Theatre i staden Limassol, detta under Cyprus Film Days International Festival. Det blev den första festivalen i världen att använda denna teknik.

 

Ultraviolett ljus har använts i över ett sekel för att desinficera viktiga miljöer genom att ta bort bakterier och virus. Traditionella tryckkvicksilverlampor är stora, skrymmande instrument som oftast bara används för desinfektionsändamål i laboratorier och på platser där det inte finns några människor.

The science has been known since about 1946 – well-proven and safe – but it never really caught on for mainstream use. With the advent of antibiotic-resistant pathogens and disruptive pandemics rolling across society, there has been a rapidly accelerating interest in using Far UV-C light to kill bacteria and viruses.

Kontakta oss och lär er mer om hur vi kan skydda er verksamhet.

Skydda åskådarna

Vi får inte glömma att de allra flesta deltagarna i större evenemang är på läktaren. När stora folkmassor samlas blir det svårt med säkerhetsåtgärder, som t.ex att hålla smittsäkra avstånd.

Far UV-C-ljus är avsett för kontinuerlig desinfektion av ytor och luft vid sådana scenarier. Virus och bakterier som sprids genom luften inaktiveras så snart de kommer i kontakt med ljuset.

Här finns inget behov av att skrubba ytor med desinfektionsmedel på traditionellt sätt, eftersom UV222-lampor kan användas i närvaro av människor. UV222 kan enkelt installeras i alla miljöer för att minska smittspridning bland publiken och ge en säkrare upplevelse för åskådarna.