En unik säkerhetsfilterteknologi till den säkraste desinfektionslampan på marknaden

UVCSafe erbjuder den mest avancerade Far UV-C-lampan på marknaden.

Inga bieffekter

Far UV-C ljus vid en våglängd på 222 nanometer (nm) är ett perfekt verktyg för luft- och ytdesinfektion. Dock har bieffekterna varit en oro fram tills nyligen.

Desinfektionspotentialen hos Far UV-C ljus har varit känt i åratal, men forskare och företag inom steriliseringsbranschen har fortsatt att kämpa med en särskild säkerhetsfråga: förutom ljus som utsänds vid 222 nm, har Far UV-C lampor tidigare också utsänt små mängder av sekundära emissioner vid olika våglängder. Sekundära emissioner vid större våglängder än 222 nm kan potentiellt vara skadliga för mänsklig vävnad och ögon.

UV222-lampor har revolutionerat UV-C ljusindustrin. De har integrerat en patenterad säkerhetsfilterteknologi som blockerar sekundära våglängder, vilket gör dem säkra för mänsklig exponering och ett stort genombrott på marknaden.

Hur filtret fungerar

Den unika säkerhetsfilterteknologin, Care222® från Ushio, gör UV222 säkrare än någon annan desinfektionslampa på marknaden. Säkerhetsfilterteknologin i lampan från UV Medico är ett tunt filter som bara släpper igenom ljus vid cirka 222 nm och blockerar all annan oönskad strålning. Den fungerar på samma sätt som solglasögon med UV-skydd, genom att blockera UV-strålningen från att passera igenom och komma in i omgivningen, helt eliminera farliga längre våglängder och göra ljuset från lampan säkert.

UV222 är en nyckelkomponent för att förhindra att infektionssjukdomar påverkar individer, organisationer och företag och stör samhället som helhet.

Första ofarliga Far UV-C-ljuset

Far UV-C-lampan UV222 från UV Medico är den första ofarliga UV-lampan. UV222 sänder ut en typ av UV-C-ljus som, när det appliceras i rätt doser och i kombination med den patenterade säkerhetsfilterteknologin, är ofarligt för människor.
Ingen penetration av mänsklig hud

Ett flertal oberoende forskningsprojekt har visat att Far UV-C-ljus vid 222 nm, när det sänds ut i rätt doser, kan inaktivera patogener samtidigt som det inte kan tränga igenom det yttre lagret av människans hud eller ögon.

Ingen skadlig dos

UV222 sänder ut Far UV-C-ljus vid en våglängd av 222 nm i ofarliga doser. Lampan uppfyller alla lokala, europeiska och globala riktlinjer.